Х W FREE ZONE FREE ZONE
ru
ua
en
ghjk

Багатофункціональний хаб "Буковель"

Багатофункціональний комплекс, с. Поляниця, Івано-Франківська область

Багатофункціональний хаб "Буковель"

Багатофункціональний хаб "Буковель", розташований у самому серці головного гірськолижного курорту України. Дизайн, який поєднує інтер'єр та екстер'єр, створює справжній зв'язок внутрішнього середовища із зовнішнім та підкреслює унікальну природу карпатських гір.

10 340 м2

Площа

2021

Таймлайн

Концепція

Статус
Facebook

Please rotate your device

img
img
img
img
img
  • Human
    Для людей - створено комфортний центр Буковелю, зі зручно розділеними пішохідними та автомобільними потоками. Мультифункціональний хаб містить: готель, конференц-сервіс, кінотеатр, ресторани, паркінг, розваги та аутдор простір.
  • Business
    Комплекс "Буковель" стане місцем зустрічі гостей курорту, зоною відпочинку та розваг, буде розрахований як на денне, так і на нічне життя міста. Відповідно сформує потік можливостей для бізнесу.
  • Urban
    Ламаний силует дахів та форма будівель повторюють образ Буковеля з його будиночками зі скатними дахами. Конструкція покрівлі, що ніби повисла в повітрі, оброблена металом теплого золотого відтінку, що додає затишку, створює атмосферу Хюгге та комфортний сучасний простір на свіжому повітрі. Відкрита площа під покрівлею стане концептуальним та зручним місцем зустрічі, оскільки об'єкт знаходиться на головній пішохідній осі курорту.

Завдання:

  • Створити новий функціональний та композиційний центр Буковеля. Упорядкувати містобудівний хаос та встановити новий етап розвитку курорту.

Труднощі:

  • Грамотно розвести пішохідні та автомобільні потоки. Врахувати природні особливості ділянки (сезонні підвищення рівня води у гірських річках, зберегти існуючі дерева на ділянці, рельєф)

Рішення:

  • Аналіз та коригування автомобільних потоків.
  • Організація пішохідних транзитів усередині ділянки та за її периметром, формування «активного фасаду».
  • Організація критої площі на місці перетину піших транзитів, як головного meet point.

Факти і деталі:

  • Однією з ідей було створити середовище для гостей, які приїжджають на курорт не за активними видами спорту та створити простір з іншим додатковим функціоналом.
  • Форма будівель - це переосмислення традиційних форм скатних покрівель будинків, зберігаючи відомий образ гірського курорту.
  • Ділянка, розділена на 2 частини гірською річкою, об'єднана скляним «повітряним містом», що сполучає зону готелю та головний ресторан.
  • Головна площа перед будинками накрита складною силуетною покрівлею і доповнена скляними прозорими колбами, де можуть розташовуватися кав'ярні та інші комерційні приміщення.
  • Всі комерційні приміщення вздовж річки мають свої тераси, розташовані у різних рівнях над водою та вписані між величними соснами та ялинами, які ми зберегли.
  • Головний ресторан має кілька рівнів посадкових зон, які можуть працювати автономно як для мешканців готелю під час сніданків, як кейтерінг для відвідувачів конференц-залів, так і для перехожих курорту.
  • Усі комерційні приміщення спроєктовані із гнучкою планувальною структурою. При необхідності комерційні лоти можуть бути розділений на секції, або об'єднані в один великий простір.
  • Обидва блоки мають свій невеликий підземний паркінг.
  • Всі фасадні матеріали та сам образ будівлі підібрані таким чином, щоб максимально вписати проєкт в існуюче гірське природне середовище.

Команда:

Крістіна Малійова, Валерія Сема, Анастасія Кіщенко, Валерія Шалейко, Дмитро Танцуров.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more