Х W FREE ZONE FREE ZONE
ru
ua
en
ghjk

Multifunctional hub Bukovel

Mixed-use development, Polyanytsya village, Ivano-Frankivsk region

Multifunctional hub Bukovel

Multifunctional hub "Bukovel" will become the heart of the main Ukrainian ski resort. The design, which unites interior and exterior, creates a genuine connection with environment and highlights the unique nature of the Carpathian Mountains.

10 340 м2

Square meters

2021

Timeline

Concept

Status
Facebook

Please rotate your device

img
img
img
img
img
  • Human
    For people, we create a comfortable center of Bukovel, with conveniently separated pedestrian and car flows. The multifunctional hub includes: hotel, conference service, cinema, restaurants, parking, entertainment and outdoor space.
  • Business
    The complex will become a meeting point for the resort guests, a recreation and entertainment area. It will be used for both day and night time. Thus, it will provide a stream of business opportunities.
  • Urban
    Zigzag shape of the buildings repeat the image of Bukovel with its pitched roofs. The roof design, which seemed to hang in the air, is made of a warm metall golden hue, brings a Hugge atmosphere and forms a comfortable modern outdoor space. The open area under the roof will be a convenient meeting place, because the hub is located on the main pedestrian routes of the resort.

Objective:

  • Create a new functional and compositional center of Bukovel. To streamline the urban chaos and set a new stage in the resorts development.

Hardships:

  • Properly separate pedestrian and automobile routes. Consider the natural features of the site (seasonal rise of water levels in mountain rivers, preserve existing trees, relief)

Solutions:

  • Analysis and adjustment of car routs.
  • Organization of pedestrian transits on the territory and around it. To create an "active facade".
  • Organization of a covered square at the intersection of pedestrian transits, as the main meet point.

Facts and details:

  • The idea was to design the space for those guests, who come not for active sports. To create space with additional functionality.
  • The building's shape is a rethinking of the classic forms of Bukovel`s pitched roofs houses.
  • The territory divided into 2 parts by a mountain river and connected by a glass “floating bridge”, that goes from the hotel area to the main restaurant.
  • The main square covered by the roof and create a place where coffee, restaurants, and other commercial property can be located.
  • Along the river between the old pines, we designed multi level terraces for coffees and restaurants.
  • The main restaurant has several levels. They can work autonomously during breakfasts for hotel residents, catering for conference hall visitors, and also for other resort visitors.
  • All commercial spaces designed with a flexible planning structure. If necessary, lots can be divided, or combined into one large lot.
  • Both building blocks have their own underground parking.
  • The facade materials carefully selected to fit the project into the existing mountain environment.


Team:

Kristina Maliiova, Valeria Sema, Anastasia Kishchenko, Valeria Shaleiko, Dmitry Tantsurov.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more