Х W FREE ZONE FREE ZONE
ru
ua
en
ghjk

101 Tower

Офісний комплекс, Київ

101 Tower

Лаконічне, просте і водночас ідеальне рішення екстер'єру для великої в плані будівлі зробило її одним зі знакових сучасних об'єктів у місті.

61 850 м2

Площа

2009

Таймлайн

Побудували

Статус
Facebook

Please rotate your device

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
  • Human
    Велика площа скління забезпечує в офісах достатній рівень природного освітлення і панорамні краєвиди. Завдяки цікавому рішенню фасадного скління паркінгу, гості комплексу навіть не здогадуються, що прямо над входом, на перших 5-ти поверхах будівлі стоять машини.
  • Business
    Стильний зовнішній вигляд будівлі підкреслює статус бізнес-центру класу А. Власник будівлі отримав оптимальне за бюджетом, сучасне і актуальне на десятиліття вперед рішення.
  • Urban
    Місто отримало примітний Landmark. Лаконічна, сучасна будівля, яка гідно завершує містобудівну вісь вулиці Липківського висотним акцентом.
Види послуг
Архітектурні рішення екстер'єру
Клієнт
KAN Development
Локація
Україна, Київ, вул. Льва Толстого, 57

Завдання:

Замовник звернувся до нас за пошуком екстер'єрного рішення в той час, коли вже зводилися нижні поверхи будівлі. Треба було запропонувати виразне рішення екстер'єру, альтернативне класичній ордерній системі з пілястрами і карнизами

Виклик:

Знайти таке рішення, яке переконає замовника відмовитися від ідеї реалізації фасаду в класичному стилі

Труднощі:

  • Громіздкий об'єм будівлі, який треба було обіграти
  • Нові технічні рішення, які треба було розробити
  • Швидкість ухвалення рішень, оскільки будівля вже перебувала в активній фазі будівництва

Рішення:

  • Асиметричну і досить велику в плані будівлю ми вирішили полегшити за допомогою невеликого скруглення зовнішньої лінії огороджувальних конструкцій і розухилом у склінні, що піднімається над покрівлею будівлі
  • Щоб надати «стрункості» і візуально зменшити об'єм будівлі, на фасадне скління нанесено білі смуги
  • Зміщення смуг на склінні підкреслює, що будівля складається не з одного суцільного об'єму, а з двох зміщених у плані половинок
  • Для забезпечення природної вентиляції паркінгу було запропоновано рішення із скляних панелей, які розташовані під кутом як жалюзі

Факти і деталі:

  • Спочатку у будівлі планувалася більше 30 поверхів
  • У нашому проекті скління мало бути суцільною поверхнею до самого верху, що надалі проектувальниками робочої документації було змінено і зараз на фасаді видно лінію стику примикання верхньої частини скління до основного об'єму
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more