Х W FREE ZONE FREE ZONE
ru
ua
en
ghjk

Slavutych 2.0

Residential Complex, Kyiv

Slavutych 2.0

The success of Slavutych residential complex inspired the property developer to continue developing the site. To ensure that the complex has good insolation, low-rise edifices were placed closer to the street, while high-rise buildings standing farther back inside the site were turned with a certain rhythm.

103 760 м2

Square meters

2017-2019

Timeline

Build

Status
Facebook

Please rotate your device

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
  • Human
    The complex’s full-fledged infrastructure includes not only children’s establishments but also a polyclinic.
  • Business
    Even though this residential complex does not fall within the business class category, its architecture creates the impression of status.
  • Urban
    Continuing the style of Slavutych residential complex, Slavutych 2.0 shapes up a new skyline of the left bank and sets the style for other large-scale projects.
Service types
Predesign
Design
Detailed design documentation
Project participants
bUd development
Rubezh Firm LLC
DAKK LLC
Client
bUd development
Location
Ukraine, Kyiv, 151-B Bazhana St
Awards and recognitions
5 star award and Best project
mixed-use Architecture
European Property Awards
2017

Objective:

Continuing residential development in Slavutych residential complex’s style

Challenge:

Creating a complex with full-fledged infrastructure that has everything necessary for a comfortable living

Hardships:

  • A large part of insolation was cut off by Slavutych residential complex’s buildings

Solutions:

  • To achieve better insolation, we have designed a different-height composition featuring low-rise buildings standing closer to the street and high-rise edifices behind them inside the site
  • The pedestrian street between the retail center and the complex’s inner courtyard creates a buffer zone which separates the residential complex from the noisy thoroughfare
  • The parking garage roof has flowerbeds shaped like hills
  • Every apartment has an air conditioning system with special baskets on the façade; inbuilt parts in the wall allow for easy connection of the air conditioner
  • The complex’s apartment buildings have separate service rooms on every floor, containing all meters
  • All air conditioners have condensate discharge pipes

Facts and details:

  • The complex consists of eight buildings having 2 to 33 stories
  • Total space of apartments: 73,750 sq. m
  • Landscape design features artificial hills up to 3 meters high
  • Commissioning date: 3Q 2019
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more